‘Planetary Congress’ Kapanış Töreniyle Sona Erdi

‘Planetary Congress’ Kapanış Töreniyle Sona Erdi
Gökmen Uzay Havacılık ve Eğitim Merkezi (GUHEM) ev sahipliğinde Uzay Kaşifleri Derneğince (Association of Space Explorers- ASE) düzenlenen "Planetary Congress" (Gezegen Kongresi) beş gün süren oturumlar, röportajlar ve özel etkinlikler sonrasında görkemli bir şekilde sona erdi.
Bursa Business School’da gerçekleşen kapanışta birbirinden özel anlar yaşandı.


Glover, Perchatka Ödülüne Layık Görüldü
Kapanış programında Ay'a yapılacak ilk insanlı yolculuk Artemis 2 misyonu için görevli astronotlardan Victor Glover uçuş arkadaşları tarafından 2023 Kongresi'ndeki en iyi teknik sunum dalında Perchatka ödülüne layık görüldü. Glover’a ödülü, ASE İcra Direktörü Andy Turnage ve ASE Başkanı Reinhold Ewald tarafından takdim edildi.

 

Başkan Burkay’a ‘Leonov Nişanı’
Görkemli gecede, Association of Space Explorers- ASE Başkanı Reinhold Ewald tarafından GUHEM Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Burkay’a da ‘Leonov Nişanı’ takdim edildi.

 

ASE Bayrağı Mirahmetoğlu’ndan Kuipers’a geçti
Öte yandan, ASE bayrağı 34. Gezegen Kongresi'nin ev sahibi GUHEM Genel Müdürü Halit Mirahmetoğlu’ndan  35. Gezegen Kongresi’ne ev sahipliği yapacak Avrupa Uzay Ajansı astronotu André Kuipers’a geçti.19 ülkeden dünyaca ünlü 70’ten fazla astronotun ve kozmonotun beş gün boyunca Bursa’da olduğu Teknik oturumlar, röportajlar ve özel etkinlikler sonrasında görkemli bir şekilde sona erdi.