GUHEM Uluslararası Astronotik Kongresi’nde

Avrupa'nın en büyük uzay ve havacılık temalı interaktif eğitim merkezi Gökmen Uzay Havacılık Eğitim Merkezi (GUHEM), bu yıl 2-6 Ekim'de Bakü'de düzenlenecek olan Uluslararası Astronotik Kongresi’ne (IAC) katılıyor. 

74. Uluslararası Uzay Kongresi 2 – 6 Ekim 2023 tarihleri arasında Azerbaycan'ın Bakü kentinde gerçekleşecek.

190 Farklı Bilimsel Oturum
Dünyada önde gelen uzay aktörlerini bünyesinde barındıran IAF’ın bu yıl 74’üncüsünü gerçekleştireceği Uluslararası Astronotik Kongresi’ndeki 190 farklı bilimsel oturumda, uzay teknolojileri alanında son gelişmeleri tartışmak ve paylaşmak için ideal bir platform sunulacak.


Türk Bilim İnsanları Kongrede Olacak
Ayrıca bu yılki IAC için tam 95 ülkeden toplamda 3,652 bilimsel makale başvurusu yapıldı, ICESCO ve AZERCOSMOS'un destekleriyle genç Türk bilim insanları da bu heyecan verici kongrede olacak.
Ayrıca, Uzay ve havacılık alanında dünyanın önde gelen kuruluşlarından biri olan ve 4-10 Ekim tarihlerinde tüm dünyada çeşitli etkinliklerle kutlanan Dünya Uzay Haftası’na da ev sahipliği yapacak.


 GUHEM’de IAC’de Yerini Alacak
2021 yılında Dubai’de düzenlenen kongrede IAF üyeliğini tescilleyen GUHEM, 2022’de Paris’te GUHEM Genel Müdürü Halit Mirahmetoğlu tarafından hazırlanan “GUHEM’in Türkiye Uzay Programı’nın Desteklenmesinde Bir Araç Olarak Kullanılması” isimli makalesi dünyanın en önemli uzay ajanslarına, şirketlerine ve üniversitelerine sunulmuştu. Bu yılki kongrede ise GUHEM, Türkiye uzay ajansı çatısı altında GUHEM Antalya 2026 IAC adaylığını desteklemek çalışmalar yürütecek