Yıldız Tozunun Peşinde Sergisi Sona Eriyor

Türkiye’nin uzay ve havacılık temalı ilk interaktif bilim merkezi olan Gökmen Uzay Havacılık Eğitim Merkezi’nde (GUHEM) yer alan Yıldız Tozunun Peşinde Sergisi 31 Temmuz’da sona eriyor.

Avrupa’nın en büyük uzay ve havacılık temalı eğitim merkezi GUHEM’de kapılarını açan Yıldız Tozunun Peşinde astrofotoğraf sergisi 31 Temmuz’da sona eriyor. Türkiye Uzay Ajansı (TUA) Başkanı Serdar Hüseyin Yıldırım’ın katılımıyla Şubat ayında açılan sergi bugüne kadar 35 bin ziyaretçiyi ağırladı. Sergide 14 farklı astrofotoğrafçının objektifinden şehir merkezlerindeki ışık kirliliği nedeniyle görülemeyen gökcisimlerinin fotoğraflarına yer veriliyor. Aynı zamanda bu fotoğrafların oluşum sürecine katkı sağlayan farklı özelliklerdeki teleskoplar ve enstrümanlar sergileniyor.

SERGİ BİRÇOK ÖNEMLİ İSMİ AĞIRLADI

GUHEM tarafından hazırlanan ve 800 metrekare alana kurulan astrofotoğraf sergisi açıldığı günden itibaren Baykar Teknoloji Lideri ve T3 Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı Selçuk Bayraktar’dan Fransa Büyükelçiliği Ekonomi Müsteşarı Abdenor Brahmi’ye kadar birçok önemli ismi de ağırladı. Milli Uzay Programı’nda yer alan uzay farkındalığı oluşturma amacına hizmet eden sergi sadece Bursa’dan değil çevre illerden de ziyaretçi ağırlamaya devam ediyor.

ÜÇ AYRI TEMADA YÜZÜ AŞKIN FOTOĞRAF

Yıldız Tozunun Peşinde Sergisi; GUHEM Genel Müdürü Halit Mirahmetoğlu, Cem Diken, Murat Sana, Mustafa Aydın, Mehmet Ergün, Aslı Ayden, Hatice Akgül, Nazım Mustul, Uygar Mitat, Tunç Tezel, Uğur İkizler, Betül Türksoy, Süleyman Akgüneş ve Şenol Şanlı’nın gözünden çekilen büyüleyici uzay kareleri ile hazırlandı.

Sergi “Türkiye’den Detaylar”, “Derin Uzay” ve “Yakın Çevremiz” olmak üzere üç ayrı temada yüzü aşkın gökyüzü fotoğrafına ev sahipliği yapıyor. Ayrıca kamp ortamının canlandırılması amacıyla bir sergi kurulumu ve gökyüzü gösterimi de sergide yer alıyor.