Tarihi Kongre’de Önemli Oturumlar

Tarihi Kongre’de Önemli Oturumlar
Uzay Kaşifleri Derneğince (Association of Space Explorers- ASE) düzenlenen "Planetary Congress" (Gezegen Kongresi) Bursa Uludağ'da Gökmen Uzay Havacılık Eğitim Merkezi'nin (GUHEM) ev sahipliğinde devam ediyor. 


Kongre’nin 2. Gününde de astronot ve kozmonotlar uzay farkındalığını artırmak için çalışmalarda bulunmaya devam ederken. Çeşitli oturumlarda gerçekleştirildi. "Yeni Uzay Ekonomisi" ve "Yer Yörüngesi ve Ötesinde Çalışmalar" adlı oturumlarda Cristian Feichtinger Moderatörlüğünde, IAF Direktörü Michael López-Alegría, Şef Astronot, Axiom Space Thomas Marshburn ve Baş Tıp Uzmanı, Emekli Astronot - Sierra Space çalışmaları hakkında sunum gerçekleştirdi. 


Düzenlenen Mürettebat Panelinde ise, Türk uzay yolcuları, Hava Kuvvetleri Komutanlığında F-16 pilotu olarak görev yapan Alper Gezeravcı, ROKETSAN'da uzay fırlatma sistemleri alanında çalışan sistem mühendisi olan Tuva Cihangir Atasever ve Axiom Space’in Baş Astronotu ve Komutanı Michael López-Alegría, SpaceX Falcon 9 roketi, SpaceX Dragon uzay aracındaki Ax-3 mürettebatı, çalışmalar ve eğitimler ile ilgili katılımcılara bilgi verdi.