Dr. Ömer İleri: “GUHEM’de Bütün İmkanlar Sağlanmış”

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı, Bilgi ve İletişim Teknolojileri Başkanı Dr. Ömer İleri, Gökmen Uzay Havacılık Eğitim Merkezi’ni (GUHEM) ziyaret etti. GUHEM’de çok önemli alanların olduğunu dile getiren Dr. Ömer İleri, özellikle merkezde çocukların geleceğe yönelik özgüvenli yetişmeleri için bütün imkanların sağlandığını söyledi.

Avrupa’nın en büyük uzay ve havacılık temalı eğitim merkezi GUHEM, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı, Bilgi ve İletişim Teknolojileri Başkanı Dr. Ömer İleri’yi ağırladı. GUHEM Genel Müdürü Halit Mirahmetoğlu eşliğinde merkezi inceleyen Dr. Ömer İleri ve beraberindeki heyet GUHEM’de yürütülen çalışmalara ilişkin bilgi aldı.

 

“GUHEM’DE ÇOCUKLAR UZAY GERÇEKLİĞİNE DOKUNABİLİYOR”

GUHEM’de yer alan havacılık, uzay ve astronomi sergilerini inceleyen AK Parti Genel Başkan Yardımcısı, Bilgi ve İletişim Teknolojileri Başkanı Dr. Ömer İleri şunları söyledi:

“GUHEM’de birçok farklı alanı ziyaret ettik. Bizim çocukluğumuzda uzay deyince aklımıza gelen şeyler filmlerde gördüğümüz sahnelerden ibaretti. Ama çok şükür ki bu merkez sayesinde artık çocuklarımız bu sahneleri görmenin de ötesinde adeta bu gerçekliğe dokunabiliyor ve kendilerinin de yakın gelecekte bu gerçekliğin bir parçası olabileceklerini hissediyorlar. Ayrıca merkezde bizim kültürümüze ait imge ve semboller de yer alıyor. Bunun da çocuklarımızın kültürel gelişim noktasında çok önem arz ettiğini düşünüyorum. Bu yapının oluşmasında emeği geçen herkese teşekkür ediyorum”

 

“MİLLİ UZAY PROGRAMIMIZ KAPSAMINDA ÇOK İSABETLİ BİR ÇALIŞMA”

GUHEM’in Milli Uzay Programı kapsamında çok isabetli bir çalışma olduğunu da vurgulayan Dr. Ömer İleri, “Milli Uzay Programımız ülkemiz için çok önemli, iddialı ve aynı zamanda gerçekçi bir program. Bu programın önemli bir maddesi de bizim toplumsal olarak uzay gerçeklerini içselleştirmemiz ve bu konuda özgüven kazanmamız. İnsanlarımızın buraya gelmeleri şüphesiz onların uzay noktasında daha bilinçlenmelerini sağlayacak. Bence kesinlikle bu çalışma Milli Uzay Programı’na doğrudan hizmet eden bir yer. Bu nedenle merkezi gezerken gerçekten büyük bir heyecan duydum” dedi.