23 Nisan Coşkusu GUHEM'de Yaşandı

Türkiye’nin uzay ve havacılık temalı ilk interaktif eğitim merkezi olan Gökmen Uzay Havacılık Eğitim Merkezi (GUHEM), 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nda birbirinden renkli etkinlikleriyle ziyaretçilerini ağırladı.

Uzay ve havacılık alanında özellikle 7-14 yaş grubunda farkındalık oluşturmak amacıyla kurulan 154 interaktif düzeneği ve çeşitli simülatörleri bünyesinde barındıran GUHEM, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı yüzlerce ziyaretçisi ile birlikte kutladı. Bayram dolayısıyla tüm çocukları ücretsiz ağırlayan merkez, sergi alanlarında gerçekleştirdiği cep atölyeleri, yarışmaları ve miniklere sürpriz hediyeleri ile 23 Nisan coşkusunu ziyaretçileri ile birlikte yaşadı.

 

“YÜZLERCE ÇOCUĞUMUZA UZAY VE HAVACILIK MERAKINI 23 NİSAN’DA DA AŞILADIK”

Geçen sene pandemiden dolayı 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nda ziyaretçi ağırlayamadıklarını dile getiren GUHEM Genel Müdürü Halit Mirahmetoğlu, bu sene bayramın heyecanını özellikle çocuklar için hayata geçen GUHEM’de ziyaretçiler ile birlikte kutlamaktan çok mutlu olduğunu ifade etti. Gerçekleştirdikleri etkinliklerle çocuklara bayramda da ilham olmayı amaçladıklarını söyleyen Halit Mirahmetoğlu, “Öncelikle bugünü anlamlandıran çocuklarımızın Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı kutluyorum. GUHEM’in ilk 23 Nisan’ı olduğu için bugün tüm çocuklarımızla bayramı merkezimizde kutlamak istedik. GUHEM’de görev alan bilim iletişimcilerimiz ziyaretçilerimiz için çok özel atölye etkinlikleri hazırladılar. Yüzlerce çocuğumuza uzay ve havacılık merakını 23 Nisan’da da aşılamaktan dolayı çok mutluyuz” diye konuştu.

 

“GUHEM ÇOK GÜZEL BİR YER”

Daha önce okul gezisiyle GUHEM’e geldiğini söyleyen ikinci sınıf öğrencisi Selin Poyraz, “GUHEM çok güzel bir yer. Buradaki öğretmenlerimle birlikte kuyruklu yıldız yaptık. Çok eğlenceliydi. Okula gittiğimde bugün tüm öğrendiklerimi arkadaşlarıma anlatacağım” dedi. Beşinci sınıf öğrencisi Cem Bodur ise “Bugün sadece gezmek için GUHEM’e gelmiştik. Burada etkinliklerin olması çok hoşuma gitti. Hem eğlenip hem de öğrenerek zaman geçirdim. Tüm arkadaşlarımın 23 Nisan’ını kutluyorum” diye konuştu.