Pazartesi KAPALI
Salı 10:00–17:30
Çarşamba 10:00–17:30
Perşembe 10:00–17:30
Cuma 10:00–17:30
Cumartesi 10:00–17:30
Pazar 10:00–17:30
16:30’a kadar giriş yapılmalıdır.
Öğrenci: 70 TL
Tam: 150 TL
Okul grubu ziyaretleri için
detaylı bilgi
Simülatör, atölye, çocuk galerisi ve diğer programların ücretleri için detaylı bilgi
₺12.000,00
₺12.000,00
₺12.000,00
Benden Astronot Olur Mu? | 01 – 04 Temmuz 2025
Astronot olmak, eşsiz uzay ortamında sıfır hatayla yapılması gereken ve sadece seçilmiş bir grup insanın bunu gerçekleştirmeye hak kazandığı dünyadaki en zorlu meslek. Astronot adayları, sınırları zorlayan testlerden geçip yıllar süren ve birçok disiplini içeren özel eğitim programını başarıyla tamamlamak zorundadır.
Bu eğitim programında ile mikro-kütle çekimi ortamını tanıyacak, çok eksenli simülatörü deneyimleyecek, Uluslararası Uzay İstasyonu’nda gerçekleştirilen biyoloji deneyini yapacak ve uzayda temel yaşam eğitimi alacaksınız. Gerçek bir astronot eğitiminin konsantre bir örneğini oluşturan Benden Astronot Olur Mu? Eğitim programı, özelleştirilmiş içeriği ile birçok farklı disiplinden uygulamalar içermektedir.
Test
Astronot aday adayı olarak eğitime başlamadan önce vestibüler sistem, uzaysal oryantasyon, propriyosepsiyon sistem vb. duyu ve sağlık testlerine giren katılımcılara, astronot eğitimi öncesi yapılan fiziksel muayenenin bir örneği uygulanır.
Simülatör
Dragon kapsülünün Uluslararası Uzay İstasyonu’na yolculuğundan başlayarak ISS dışında gerçekleştirilen uzay görevlerine kadar birçok pratik eğitim GUHEM bünyesinde bulunan simülatörler ile gerçekleştirilir.
Çok Eksenli Simülatör: Pilotlar ve astronotlarda kardiyovasküler egzersiz ve denge eğitimi için kullanılan, aynı anda 2 katılımcının kullanımına uygun, 3 eksenli bir yalpa çemberidir. Ayrıca Dünya atmosferine giren bir kapsülün her yöne taklalar atması ve dönmesi sonucu astronotun yaşadığı yön kaybını canlandırır.
VR ISS Simülatörü: Uzay istasyonundaki teknik görevleri ele alan simülasyonda; teeter inversiyon aleti ve arttırılmış gerçeklik yazılımları kullanılarak beden-el koordinasyonunu ele alan bir pratik eğitim görevidir.
VR Mikro-Kütle Çekimi Simülatörü: Mikro-kütle çekimi koşulları sunan, özel koltuklara bağlı bir vinç sistemi ile görev alanında hareket kabiliyeti sağlayan ve uzayda görev yapan astronotların neler hissettiğini “yaşatan”, 360 derecelik görüntü imkânı sunan VR (Sanal Gerçeklik) teknolojisiyle güçlendirilmiş bu simülatörde, ISS görevleri gerçekleştirilmektedir.
ISS-Dragon Kenetlenme Simülasyonu: Uluslararası Uzay İstasyonu’na (ISS) mürettebat taşıyan ve Space X tarafından özel olarak tasarlanan ve üretilen Dragon Kapsülü’nün kenetlenme sekansını kapsar. Görevde kullanıcı kenetlenme için gerekli olan hız, xyz eksenlerinde hareket vb. unsurları uygun şekilde ayarlayarak ISS’e ulaşır.
Deneyler
ISS’te yapılmış gerçek araştırmalar olan Bitki Üretim Sistemi – VEGGIE, Uzay Biyolojisi GeneLab ve Mikro Yerçekimi Ortamında Lehimleme Araştırması deneyleri gerçekleştirilerek malzeme bilimi, fizik, mikrobiyoloji ve farklı disiplinlerden çalışmalar uygulanır.
Uzayda Temel Yaşam Eğitimi
Gerçekleştirilen deneylerin yanı sıra ISS’te aylarca yaşayan astronotlar, kendi yemeklerini hazırlamaktan temel ilkyardım eğitimine ve diş dolgusu yapabilmeye kadar birçok temel yaşam becerisi de edinmek zorundadır. Temel yaşam eğitimini oluşturan her bir modül, ‘mockup’lar ile demostrasyon olarak katılımcılara sunulur.
Sosyal Beceriler
Katılımcıların birbirini tanıması, grup içi bağın güçlenmesi gibi hedefleri olan buz kırıcı ve hareketlendirici oyunlarla sosyal etkileşim desteklenir. Eğitim programında, öğrenciler takım çalışması ve iş birliğiyle iletişim becerilerini güçlendirmeleri sağlanır.
Süre;
4 Tam Gün | 10:00 – 17:00
İşleyiş;
Bu web sitesi deneyiminizi geliştirmek için çerezleri kullanır.
Bu web sitesini kullanarak Gizlilik Politikamızı kabul etmiş olursunuz.
Sorularınız mı var? Yardımcı olmaktan memnuniyet duyarız! Bize aşağıdaki iletişim bilgileri aracılığıyla ulaşabilirsiniz. Size en kısa sürede geri dönüş yapacağız.