ÇELİK KANATLAR

Simülatör
Eğitimleri GUHEM
Havacılık Akademi’de

Havacılık

Havacılık, insanlar tarafından üretilmiş hava taşıtlarıyla uçmak ya da uçmak için gerekli olan makinelerin tasarımıyla veya bakımlarıyla uğraşmak demektir. Daha genel bir anlamda, havacılık terimi, hava taşıtı ile ilgili olan tüm eylemleri, endüstrileri, kurumları kapsamaktadır.

Eğitim Vizyonu;

Gökbilim bağlamında bilim ve teknoloji eğitimi ve araştırmaları alanında öncü niteliği ile bilgi ve becerilerini insanlık ve ülke yararına kullanabilen, paylaşabilen ve evrensel normları özümsemiş yenilikçi anlayışa sahip bir eğitim sunabilmektir.

Eğitim İçerikleri

  •  
    Havacılığın Tarihi
    İlk çağlardan günümüze ‘uçmak’ kavramına genel bakış. Dünya havacılık tarihine genel bakış. Türk havacılık tarihine genel bakış. Çeşitli hava araçlarının (balon, zeplin, helikopter, uçak v.b) doğuş ve geliştirilmeleri. Dünya havacılık tarihinde rol oynamış önemli kişiler ve olaylar.
  •  
    Temel Uçuş ve Uçak Bilgisi
    Atmosfer fiziği, uçuş teorisi, uçak aerodinamiği, kanat profili, uçuş kumandaları, kuyruk takımı,gövde, iniş takımları, güç sistemleri.
  •  
    Aerodinamik ve Bordo Aletleri
    Uçak Aerodinamiği ve Uçuş _Kumandaları, Kokpit Göstergeleri, Göstergelerin yerleri, çalışma prensipleri.
  •  
    Haberleşme Seyrüsefer ve Elektrik Uygulamaları
    Radyo sinyalleri, Radyo sinyalleri ile çalışan göstergeler, Hava aracı elektrik sistemleri.
  •  
    Hava Aracı Malzeme ve Donanımı
    Demir esaslı ve demir esaslı olmayan uçak malzemeleri, kompozit malzemeler, tahta yapılar, korozyon ve önleme yöntemleri, vida dişleri, civatalar, saplamalar, kilitleme aletleri, borular, rekorlar, yataklar, transmisyonlar, kumanda kabloları, elektrik kabloları.
  •  
    İnsansız Hava Aracı Sistemleri
    İnsansız Hava Aracı Sistemlerinin gelişimi, İnsansız Hava Araçlarının Konfigürasyonları ve İnsansız Hava Aracı Operasyonları için gerekli kriterler.
 
Sen de bu muhteşem deneyimde yerini al!
FOTOĞRAF GALERİSİ