GUHEM’de Gönüllüler Günü Etkinliği

Uzay ve havacılık alanında gençlere ilham olmak amacıyla kurulan Gökmen Uzay Havacılık Eğitim Merkezi’nde, GUHEM Gönüllüleri bir araya geldi.

 

Bursa Ticaret ve Sanayi Odası öncülüğünde Bursa Büyükşehir Belediyesi ve TÜBİTAK iş birliğiyle hayata geçen Türkiye’nin uzay ve havacılık temalı ilk interaktif merkezi GUHEM, 5 Aralık Dünya Gönüllüler Günü’nde GUHEM Gönüllüleriyle buluştu. Etkinlikte Proje Yöneticisi Şükrü Yaylagülü GUHEM Gönüllüleriyle birlikte GUHEM’de gönüllülük fırsatları üzerine konuştu.

 

 

“GÖNÜLLÜLERİMİZİN HER ZAMAN YANINDAYIZ”

GUHEM’de Proje Yöneticisi olarak görev alan Şükrü Yaylagülü GUHEM’de gönüllü olmanın avantajlarından söz etti. Şükrü Yaylagülü, “Avrupa’nın en büyük uzay ve havacılık temalı eğitim merkezi olan GUHEM, sizlerin de bildiği üzere uzay ve havacılık alanında farkındalığın ve bu alanlardaki iş gücünün artırılmasını hedef alarak kurulmuş bir merkez. Bu anlamda merkezimizin imkanları oldukça fazla. Alanımızda 154 interaktif düzenek bulunuyor. Bunun dışında kimya ve uzay inovasyon laboratuvarlarını da bünyesinde barındırıyor. GUHEM’de görev alan bilim iletişimcilerimiz de uzay ve havacılık alanında eğitim görmüş kişiler. Hedefleriniz doğrultusunda bilim iletişimcilerimizin mentorlüğü size fayda sağlayacağına inanıyorum. Sizler bu imkanlardan yararlanarak kariyer hedeflerinizde de GUHEM öncülüğünde başarılara imza atabilirsiniz. Biz bu doğrultuda gönüllülerimizin her zaman yanındayız” dedi.

 

 

“HER GENÇ GUHEM'DE BULUNMAK İSTEMELİ”

Haziran ayından bu yana GUHEM’de gönüllü olan Türkçe Öğretmeni Büşra Kaya böyle bir ortamda bulunmanın birçok gencin isteği olması gerektiğinin altını çizdi. Büşra Kaya, “GUHEM Avrupa’da ses getiren bir yer. Ben bir öğretmenim. GUHEM’de çocukların ilgi alanı olan bir merkez. Uzay ve havacılık kavramlarını onlara nasıl aktardığımız noktası da çok önemli. Geleceğimizi çocuklar şekillendirecek. Böyle bir ortamda bulunup bu konuyu okullarda yaymak benim hem şahsi hem de vatani bir görevim. Bu sebeple ben de GUHEM’de gönüllü olmak istedim” diye konuştu.

 

 

“GUHEM TÜM İMKANLARI BİZE SUNUYOR”

GUHEM’de Mart ayından bu yana gönüllü olarak görev alan Uludağ Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği üçüncü sınıf öğrencisi Salih Salur ise şunları söyledi: “GUHEM’den hangi anlamda faydalanmak istiyorsanız onu elde ediyorsunız. Ben ilk olarak insan ilişkilerimi geliştirmek istedim. Gelen ziyaretçilere GUHEM’de eşlik ederek onlara düzenekler hakkında bilgiler aktardım. Daha sonrasında katıldığımız yarışmalarda projelerimizi geliştirmek amacıyla GUHEM’in uzay inovasyon laboratuvarından da yararlandım. Bilim iletişimcileri de bu konuda bizlere çok yardımcı oldular. GUHEM gerçekten tüm imkanlarını bizlere sundu ve sunmaya devam ediyor”

 

 

GUHEM’DE NASIL GÖNÜLLÜ OLABİLİRİM?

GUHEM’de gönüllü olarak merkezin imkanlarından yararlanabilmek için www.guhem.org.tr adresinden gönüllü formunu doldurabilirsiniz.