Bursa İl Milli Eğitim Müdürü Serkan Gür: “Her Kademeden Öğrencimiz GUHEM’den Faydalanacak”

Bursa İl Milli Eğitim Müdürü Serkan Gür, genç neslin uzay ve havacılığa ilgisini artırmak amacıyla kurulan Gökmen Uzay Havacılık Eğitim Merkezi’ni (GUHEM) ziyaret etti. Bursa İl Milli Eğitim Müdürü Serkan Gür, her kademeden öğrencinin GUHEM’den faydalanması için iş birliklerinin artarak devam edeceğini söyledi.

Bursa Ticaret ve Sanayi Odası’nın (BTSO) vizyonuyla Bursa Büyükşehir Belediyesi ve TÜBİTAK iş birliğinde hayata geçen GUHEM, Bursa İl Milli Eğitim Müdürü Serkan Gür’ü ağırladı. GUHEM Genel Müdürü Halit Mirahmetoğlu eşliğinde merkezi gezen Bursa İl Milli Eğitim Müdürü Serkan Gür her kademeden öğrencinin GUHEM’den istifade etmesi gerektiğini ifade etti.

“GUHEM GÖRDÜĞÜM EN ÖZEL PROJE”

GUHEM’in dünya çapında bir çalışma olduğunu kaydeden Bursa İl Milli Eğitim Müdürü Serkan Gür, “Daha önce birçok bilim merkezi gezdim ancak GUHEM gördüğüm en özel proje. Bursa ve ülkemiz için örnek ve önemli bir çalışma. BTSO’yu ve Bursa Büyükşehir Belediyemizi bu anlamda tebrik ediyorum. Bu çalışmadan Türkiye’deki bütün öğrencilerimiz yararlanmalı. Öğrencilerimizin bilim ve teknoloji ile birlikte yetişmesi gerekiyor. Bu merkez sayesinde çocuklarımıza bilim ve teknolojinin hissettiriliyor ve gösteriliyor olması son derece değerli. Öğrencilerimizin GUHEM’den istifade etmesi ile ilgili iş birliği faaliyetlerimiz artarak devam edecek. Bursa’daki her kademeden öğrencimizin GUHEM’den faydalanabilmesi için çalışmalarımızı sürdüreceğiz.” diye konuştu.

“HİKAYE MİLLİ UZAY PROGRAMIMIZ İLE BAŞLIYOR”

“Sayın Cumhurbaşkanımızın açıkladığı Milli Uzay Programı ile birlikte artık Türkiye’nin de bir uzay hedefi var.” diyen Serkan Gür, “GUHEM’in hikayesi aslında Milli Uzay Programı ile başlıyor. GUHEM’de hem havacılık hem uzay ile ilgili akademik anlamda da çok dolu çalışmalar yer alıyor. Çocuklarımız ilk girişten itibaren uzay ve havacılıktan etkileniyor. GUHEM’in akademik olarak da çok zengin bir merkez olması Milli Uzay Programımıza katkılarını artıracaktır. Ayrıca BTSO ile birlikte ilerleyen dönemde inşallah Sayın Milli Eğitim Bakanımız Mahmut Özer’in de bilgi ve onaylarıyla uzay ve havacılık ile ilgili yeni girişimlerimiz olacak” dedi.